Dit is  de expositie over de mensen die bij de N.S.F. werkten, in het bijzonder het kaderpersoneel en het bestuur.

Alle kantoren lijken op elkaar: mensen, bureaus, paperassen, telefoon! De beste man op de beste plaats. Ook hier natuurlijk een eigen telefooncentrale. Aan het plafond hangt Philips verlichting.

De directie vergadert iedere maandagochtend met haar voornaamste medewerkers.

Ingenieur Antoine Dubois op jongere leeftijd. In 1935 werd hij benoemd tot directeur van de Nozema. Uit het boek 60 jaar KRO.

Antoine Dubois, directeur oprichter van de N.S.F. Foto uit: Het Radioboek voor den Handel, Amateur en Luisteraar, door Ing. J. Schiere, 1926. Geboren op 3 November 1887 te Almelo, werkte van 1904 tot 1908 bij het Koninklijk instituut voor de Marine te Willemsoord. In februari 1918, net na de eerste wereldoorlog, werd deze benoemd tot directeur van de N.S.F.

J.G.E. Gieskes, meer dan 20 jaar directeur. Op 8 april 1927 kwam de benoeming van de heer J.G.E. Gieskes tot technisch directeur en bedrijfsleider van de fabriek. Samen met A. Dubois en H.Giesen vormde hij de directie

Ingenieur H. Furstner. Sinds 1945 mededirecteur.

George William White, de ontwerper van de eerste N.S.F. zender, hier bij de eerste concertgebouwuitzending in 1924.

In het tovenaarshol van George William White. Nadat met ingebruikneming van de twee zestig meter hoge torens in het begin van 1925 reeds een aanmerkelijk sterkere ontvangst van de Hilversumse omroepprogramma's werd verkregen, volgde spoedig een verdere belangrijke verbetering. De in dit laboratorium opgestelde provisorische zender werd nog datzelfde jaar vervangen door een installatie met een vermogen van 20 KW. Ook deze zender was ontworpen door G.W. White, die men hier bezig ziet tijdens de afstemming. (foto A.G. van Agtmaal, Baarn)

Foto uit: Het Radioboek voor den Handel, Amateur en Luisteraar, door Ing. J. Schiere, 1926. Ingenieur George White, een technisch ontwikkelaar   gestuurd door Marconi om bij de N.S.F. nieuwe apparatuur te ontwikkelen.

Volgende pagina