Telefoon antwoordapparaat (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 03-11-2015, 19:11 (3095 dagen geleden) @ frits
Gewijzigd door soundman2, 03-11-2015, 19:24

Je spreekt over de diodeuitgang van je muziekbron. die is inderdaad geschikt voor koppeling aan een microfooningang. Dat wel onder twee voorwaarden, Het moet een diode uitgang zijn en geen tape-out. De eerste heeft een inwendige weerstand van ca 1 M Ohm, De microfooningang van je telefoonbeantwoorder, moet een ingangsweerstand hebben van ca 10K Ohm tot max 40K Ohm. Daarmee wordt het signaal gereduceerd tot microfoon niveau. Verder zou de opnameautomaat van de beantwoorder de rest moeten doen.
Een echte diode uitgang is meestal uitgevoerd met een drie- of vijfpolige DIN aansluiting. Tape out heeft doorgaans tulpstekers.
Gebruik je een "tape-out" uitgang, dan moet je zelf een spanningsdeler van 10:1 aanbrengen. Doe je dat niet, dan wordt de microfooningang zwaar overstuurt.
Dit alles als het apparaat voorzien is van een ingang voor een normale laagohmige microfoon.
Zit er bij het apparaat een speciale microfoon, dan kan daar naast de bediening, ook de voorversterker bij ingebouwd zitten. Mijn verhaal komt dan op losse schroeven te staan.


Edit.
In de gebruiksaanwijzing is geen mic aansluiting aanwezig, ik ga er dan maar even vanuit, dat je het op te nemen signaal op de draadjes van de microfooncapsule hebt aangesloten,
Dat zal waarschijnlijk een electreetkapsel zijn en kan twee of drierdraads worden aangesloten. In de tweedraads versie is er op de signaaldraad ook een DC spanning aanwezig. Die moet je met een geschikte condensator blokkeren omdat het anders de boel in de war kan sturen.

Soundman2


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum