windows 7 of 8 (Computertechniek)

door Laurens @, Zaandam, 20-01-2016, 14:41 (2991 dagen geleden) @ lee
Gewijzigd door Laurens, 20-01-2016, 14:44

Dat hangt een beetje van je spullen af. Moderne printers van grote merken worden vast wel ondersteund. Vaak hoef je niet eens zelf de drivers op te zoeken. Browsers en e-mailprogramma's (zoals Mozilla Firefox en Thunderbird) hebben al een linuxuitvoering.
Gratis office programma's zijn er ook. Er zijn ook al fotobewerkingsprogramma's en grafisch ontwerpdingen die exact hetzelfde bieden als de betaalde tegenhanger (Gimp ipv photoshop, Inkscape ipv illustrator et cetera). Videobewerking moet ik nog proberen. Het wordt pas lastig als je (vanuit je werk/studie) verplicht bent tot gebruik van bepaalde software, ook al zijn er alternatieven.

Je kan het ook makkelijk 'effe' proberen. Download een linux-variant (ik vind ubuntu prima werken), en volg dan deze instructies: http://www.ubuntu.com/download/desktop/create-a-usb-stick-on-windows

Je kan zelfs een zeer grote usb stick nemen en een deel van de opslag reserveren voor het installeren van programma's. Je kan dan dus al je eigen programma's direct op iedere computer gebruiken. Maar installeren op je harde schijf zorgt voor een iets sneller lopend systeem.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum