opstart duurt erg lang (Computertechniek)

door Marotick ⌂ @, Huizen, 28-02-2016, 20:14 (2979 dagen geleden) @ Bapaktua

Hoi Ruud,
Als je een dual boot wil maken dan heb je of een extra partitie nodig of een 2de harde schijf.
Wil je een nieuwer 2de systeem hebben dan raad ik je Windows Vista aan. Dat lijkt een vreemde keuze maar door de vele kritiek is Vista sterk verbeterd voor het herkennen van hardware. Ook wil Vista de XP drivers ook nog wel eens slikken.
Als je een 2de schijf hebt dan kan je Vista ook eerst eens uitproberen zonder de boel te vervuilen met een dual boot.
Dan koppel je de XP schijf af en je sluit de 2de schijf aan en je draait dan de Vista setup.
Na de installatie heb je maar 1 probleem en dat is dat Vista de netwerkkaart herkent en installeert, daarna worden de drivers van de andere hardware automatisch gedownload. De herkenning van de verschillende hardware is bij Vista veel groter dan bij W7. Vreemd maar waar.
Mocht Vista na enige tijd niet alle hardware gevonden hebben doe dan de volgende truc.
Sluit de XP schijf aan op de computer en laat de computer opstarten vanaf de Vista schijf. Dat regel je in de BIOS.
Vanuit het apparaatbeheer van Vista klik je op de hardware die bijgewerkt moet worden en de lokatie wordt gevraagd van de driver. Wijs dan naar de INF map (verborgen map) in de Windows map van XP. Laat Vista zoeken en zie... de driver wordt geïnstalleerd. Het kan zijn dat de install stopt omdat het een file niet kan vinden, die staat dan vaak in de system32 map van Windows XP of in de map drivers in de system32 map.
Die oude installatie heb je nodig want daar staan alle drivers in die de hardware laat draaien.
Als het eenmaal draait kan je met een volgende harde schijf een stap maken naar W7 maar dan pluk je de drivers weer uit de Vista installatie.

Wat belangrijk is is dat je noooooooit een oude installatie moet weggooien. Ik bewaar altijd de gehele Windows map hoofdzakelijk de INF en system32 map. Altijd handig om die te bewaren al was het maar voor een herinstallatie omdat op een normale manier er ook vaak ongevraagde rommel meekomt bij het instaleren van drivers en bij het uitlezen van de INF map worden alleen de relevante files ingelezen.

Om Vista legitiem te krijgen zijn methoden die beschreven worden in het forum van mydigitallife.info

Succes.

Jack Marotick


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum