DCF-ontvanger (Computertechniek)

door doktordirk @, Noordbeemster, 19-04-2016, 19:03 (2927 dagen geleden) @ Leo Bolier

Je hebt wel gelijk hoor, net nog even geprobeerd naast zijn tegenhanger en de ontvanger was hierbij wel iets trager voor hij begon te knipperen, maar daarna geen verschil meer.
Mijn vraag was ook meer als gemakzucht bedoeld:-D , het is een mooi klein kastje en ook nog voorzien van een aansluitplug
[image]
Wat er onder het zwarte druppeltje weet ik niet, maar in de andere zit een smd ic type U2775, en ook een type U4224 wordt hier voor wel gebruikt.
De antenne is hierbij iets korter (ca 3cm) en ca 10mm dik.
Voor een slechte ontvangst is er ook een langere antenne ( 10cm)met afgestemde spoel te koop of een voorversterker (Elektuur juli/augustus 2008).
Ook de nul-draad met aarde verbinden kan helpen.
Deze raad kwam ik op een forum tegen,en had ik ook zelf al ontdekt bij het testen/afregelen van een zelfbouwontvanger van Elektuur.
Zeer onregelmatige pulsen, en als je er een meetapparaat aan hing bijna geen storing meer te merken.
Voor de gewone tijdontvangst is dat ruim voldoende, een paar minuten missen is geen ramp, maar als je ook de extra info zoals weerberichten wilt decoderen moet zo'n ontvanger zo ver als mogelijk is van storingsbronnen worden weggehouden (zoals bv buitenopstelling) en hopen dat er geen onweer in de lucht zit!!

Groeten, Dirk.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum