Fusie buizen en transistorforum? (Algemeen)

door MacSimski, 05-05-2016, 09:48 (2910 dagen geleden)

Hallo allen,

Het kan zijn dat ik tegen zere benen ga aanschoppen, maar na een tijdje met beide fora bezig te zijn geweest blijf ik het raar vinden om dat zo apart te houden. Wat is er op tegen om deze fora te fuseren? Is het omdat sommige verzamelaars vies neerkijken op transistortechniek of omdat "Dat nieuwerwetse spul" niet het aankijken waard is?

De tijd gaat door en zonder dat ik het zelf in de gaten heb zijn machines waar zowel transistoren als buizen in zitten al gouw 50 jaar oud. het is zeker voor die hybride toestellen jammer, die vallen nu tussen wal en schip. Daarnaast neemt het aantal gebruikers die niet zelf het buizen of transistortijdperk hebben meegemaakt ook steeds meer toe. Denk daarbij aan de mensen die juist vanuit de microcontroller en computer hoek komen.

Daarnaast is het opgetelde aantal berichten van de twee fora samen nu niet zo groot dat er een overweldigende zee aan berichten binnenkomen. dus dat kan ook niet echt een reden zijn.

Neem nu het draadje over de buckconverter met buizen. Dat is bijna niet uit te leggen zonder naar MOSFET of transistortechniek te kijken. Anderzijds zijn de problemen met oude toestellen vaak hetzelfde: uitdrogend rubber, falende condensatoren en broos plastic/bakeliet/celluloid.

Ik denk dat een gezamenlijk forum voor historische elektronica een meerwaarde heeft doordat men soms vanuit een ander gezichtspunt een oplossing krijgt.

mijn twee cent

dit bericht is ook gepost in het Nederlands forum voor oude radio's


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum