Stereo naar mono (alweer :) ) (Toestel of techniek)

door soundman2 @, Wouw, 19-03-2017, 10:51 (2595 dagen geleden) @ lee
Gewijzigd door soundman2, 19-03-2017, 11:15

Ik heb alle twee de waardes geprobeerd maar klinkt bagger, de elementen en naalden zijn goed.

Lee

Anders dan bijv een uitgang van een cd-speler o.i.d. is een element vrij hoogohmig en je mag ze zonder meer parallel schakelen.
In het geval van een elektronische uitgang heb je vaak te maken met op-amps en die uitgangen kunnen zeer laagohmig zijn, waardoor ze elkaar wederzijds kortsluiten. Sommige fabrikanten hebben daarvoor in de uitgangen een weerstandje gezet van een paar honderd ohm, maar dat kun je aan de buitenkant niet zien. Vandaar is het goed om daar een waarde van 1000 tot ca 2000 ohm tussen te zetten.
Je kunt ook voor enkele tientjes een stereo MD voorversterkertje aanschaffen. De beide elementhelften zijn dan weer correct afgesloten, De uitgang van de voorversterker kun je dan weer mono maken met twee weerstandjes. In dat geval moet je wel de radio ingang van de AG9006 gebruiken. Je kunt dan geen gebruik maken van de eventueel in of uitschakelbare filters. Deze zijn op de AG9006 overigens niet aanwezig.De term "bagger"zegt me niets. Je hebt de elementen toch wel in de juiste fase staan?
Klinkt de versterker wel goed als je op de radioaansluiting een cd-speler (ook weer met twee weerstanden van 1....5 KOhm)aansluit?
Hebben de aangesloten luidsprekers de juiste impedantie (1200 Ohm) en zijn die OK? Oude tot zeer oude luidsprekers worden slap in de ophanging en klinken daardoor vaker wat slechter. Vanwege het hoogohmige karakter zijn er weinig versterkers waar je ze op uit kunt proberen. Het dichtst in de buurt komt nog een zgn 100 volt versterker van ca 10 watt. Deze versterkers hebben niet altijd de kwaliteit van een echte HiFi versterker.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum