Nederlands Transistorforum

Terug naar het hoofdscherm
Toon alle berichten

Philips luidsprkerbox SX6461/01Z (Toestel of techniek)

door Maarten Bakker @, Haarlem/Delft, 10-09-2017, 21:32 @ Wilfred-EHT

Er zit op de voorkant een Philipsmerkje op begrijp ik? Terwijl ze juist zo'n moeite hadden gedaan om op de typesticker geen merk te vermelden :-P

Normaalgesproken zat er op zulke speakers geen merkje, hooguit iets van een spijkertje met (hoe heette de submerkenvariant van Hifi International ook weer?) erop.

Maurice heeft het waarschijnlijk bij het rechte eind dat je de laatste 3 cijfers van het typenummer moet gebruiken, dat was heel vaak zo bij submerktypes in die jaren.

Het gaat hier niet persé om een type voor Horny of Dux dat een rare omweg gemaakt heeft; merkloze luidsprekers werden bij alle submerken geleverd, dus ook Aristona, Erres, Siera, enz. Nou was het geval dat Philips in bijvoorbeeld Duitsland bij mijn weten niet echt aan submerken deed, dus dan werd er nog wel eens een SX-set met bijbehorende boxen als Philips verkocht.

Ook in Nederland kwam het wel eens voor dat er met een submerksetje een gat in het assortiment werd opgevuld of overstock wegezet.

Het kan dus twee kanten op met dat Philipsmerkje. Een optie is dat ze in het merkspijkertjesveem, ook wel omkatcentrale, tijd over hadden en de boxen dan min of meer tegen de gebruiken in maar van merkjes hebben voorzien. De andere optie is dat de merkjes achteraf zijn aangebracht door een verkoper om de vraagprijs en de verkoopbaarheid wat op te krikken. Kun je zien of ze origineel zijn?

  321 keer gelezen

Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

Terug naar het hoofdscherm
42438 Reacties in 6253 Berichten, 456 Geregistreerde gebruikers
RSS Reacties  RSS Berichten
Software by my little forum and edited by Paul Brouwer
Powered by PhilipsRadios.nl