hulp gezocht! (of beter, iemand met test apparatuur) (Gezocht)

door soundman2 @, Wouw, 26-09-2017, 13:13 (2398 dagen geleden) @ marc

Heren, bedankt voor de informatie.
Ik was ook niet van plan om zomaar te gaan draaien vandaar ook deze oproep, ik wilde het meteen goed doen voor de verandering!
Het schema had ik al binnen voor ik een bod deed op de receiver, maar men is erg adamant met betrekking tot de gebruikte meet apparatuur en de test voorwaarden, vandaar dat ook niet in het wilde weg wilde gaan draaien enzo.
Wat ik constateer is dat er veel overspraak is tussen zenders en het lastig is om 1 zender goed door te krijgen, verder is er veel ruis te horen en dan de stereo indicator die dienst weigert, vandaar dat het me het beste leek om de front end tuner opnieuw en goed in te regelen.
Ook was ik van plan om voordat het inregelen gaat gebeuren diverse condensatoren uit voorzorg te vervangen om problemen daarmee te voorkomen.
Achteraf gezien ga ik daar eens mee beginnen, misschien dat dat al effect heeft, zoniet dan ben ik best bereid om een stukje te rijden voor hulp.

Marc

Het is beter om eerst de fout op te lossen en daarna twijfelachtige componenten te vervangen,
Het terugplaatsen van componenten, die hetzelfde lijken te zijn, omdat ze dezelfde waarde hebben, kan zeker in HF circuits helemaal verkeerd uitpakken. Hernieuwde afregeling is dan zeker nodig.
Het domweg uitwisselen van componenten leidt zelden tot een geslaagde reparatie en bij het maken van een foutje, wordt het ook voor een reparateur weer lastiger.
Frontends zijn niet snel stuk. Ik gaf al aan dat de afstemspoel in de detectiekring nog wel eens verloopt. De hele MF trap is gebaseerd op keramische filters, die niet afgeregeld kunnen worden. Als het FM signaal niet correct is, kan daardoor ook de stereodecoder slecht gaan werken. Ook de decoder heeft maar een afregelpunt, waarschijnlijk de afregeling van de kanaalscheiding


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum