Probleem DUAL 1249 platenspeler (Toestel of techniek)

door soundman2 @, Wouw, 10-10-2017, 18:25 (2383 dagen geleden) @ Hans van Kampen
Gewijzigd door soundman2, 10-10-2017, 18:37

Aan het mechaniek mankeert vermoedelijk niets, maar heeft het te maken met totaal verdroogd vet. Je kunt het mechaniek controleren , door de platenspeler te starten en de het plateau in de goede richting met de hand te draaien. Je kunt dan zien of de arm die door de commandoschijf gestuurd wordt wel zijwaarts beweegt en via een slipkoppeling de arm meeneemt tot de aanslag van de gewenste diameter. De arm wordt dan tegengehouden, terwijl de arm die door de commandoschijf wordt gestuurd zijn beweging afmaakt.
Controleer of alle armpjes etc met draaipunten, vlot kunnen bewegen en niet vast zijn gaan zitten door verhard vet. Zo heb ik onlangs een PE2010 weer werkend gemaakt. Er was dus niets defect, maar alles zat vast of liep te stroef.
Het is niet raadzaam om meteen te gaan buigen en vijlen aan een wisselaar. Daarmee kom je niet verder en krijg en een onrepareerbaar toestel.


[image]
Op deze foto kijk je onder de PE2010.
Het koperen verenstuk (B) wordt bediend door de commandoschijf en maakt een horizontale beweging om de arm te verplaatsen. Deze veer behoort de zilverkleurige plaat waaraan de arm zit mee te nemen middels frictie.
In de koperen veer zit bij deze pu een gaatje en dat is leeg...... Daar hoort een plastic dopje in, zodat de bovenste plaat meegenomen wordt tot een diameter aanslag, de koperen veer maakt al slippend zijn beweging af.
De Dual zal een soortgelijke voorziening hebben, hoewel die waarschijnlijk heel anders is uitgevoerd.
Sluit geen netspanning aan, maar beweeg het plateau met de hand. Zo kun je alle bewegingen mooi volgen.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum