Probleem DUAL 1249 platenspeler blijft (Toestel of techniek)

door soundman2 @, Wouw, 11-10-2017, 20:10 (2386 dagen geleden) @ Hans van Kampen
Gewijzigd door soundman2, 11-10-2017, 20:15

Ik heb van kunststof voor de steuerpimpel een mooi pinnetje gemaakt wat is gemerkt met de rode C.

[image]
Mooi resultaat maar de zaak werkt nog niet.

Wat ik mij afvraag is waar die hefboom voor dient gemerkt met de rode B die niets lijkt te doen. In het rode omcirkelde gebied moet iets gebeuren zo lijkt het maar er beweegt niets en het lijkt elkaar te moeten raken aan sporen te zien maar het raakt elkaar niet.

[image]

Hefboom gemerkt met de rode A zou de arm naar de plaat moeten trekken maar er zit totaal geen beweging in. Het komt ook ergens boven de geel transparante programmaschijf uit maar raakt ook verder niets.


?????

Dank alvast.

;-)
Hans

Als je kijkt hoe de zaak scharniert, zou A een verticale beweging moeten maken en daarvoor moet hij op een figuur in het commandowiel lopen wat derhalve heuvels en dalen heeft. Als arm B de pu arm moet bewegen, dan beweegt hij horizontaal en moet het ene uiteinde in een groef van het commandowiel lopen. Vaak zit daar nog een wissel in, die hem in een spoor drukt afhankelijk van de functie die uitgevoerd moet worden. Tja het is allemaal niet eenvoudig uit te leggen als je de speler niet voor je neus hebt, maar systematisch alle bewegingen volgen met handaandrijving en dan zie je meestal wel wat er mis gaat.
Je zegt dat een arm niets raakt, maar scharniert hij wel goed op het draaipunt? Een asje in een koperen busje kan behoorlijk vast zitten als het smeermiddel verdroogd is. Ik had het volgens mij al aangegeven, controleer of alle beugels met draaipunten echt kunnen bewegen.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum