Philips Geluidsband (Toestel of techniek)

door soundman2 @, Wouw, 20-11-2017, 15:10 (2321 dagen geleden) @ Tonmeister Henk †
Gewijzigd door soundman2, 20-11-2017, 15:25

Het enigste wat je nodig hebt is een goede plakmal met mesje en speciaal hiervoor bedoeld plakband . Het laatste is verkrijgbaar in de MFB freaks shop . Als je naar 3bergen kan komen wil ik ze ter plekke wel voor je herstellen . Een benodigde bandrecorder voor het spoelen is wel aanwezig, Leo Snoeren neemt er een voor me mee .

Groet , Henk

Je kunt de band gewoon plakken met sellotape, maar dat vergaat na een aantal jaren. Het matte beschrijfbare documenten tape gaat ook goed en blijft langer goed. Plakken aan de niet magnetiseerbare (vaak iets gladder uitziende) zijde van de tape.
Breekt de band ergens in het midden, dan de las schuin maken, om geen drop-out te krijgen.
Een plakmal is niet nodig, met enige handigheid gaat het ook. Veel recorders zijn ook voorzien van een plakmal. Zo hebben veel Grundigs, maar ook andere merken een "siersleuf" op het koppendeksel, wat velen niet weten, is ,dat dat een plakmal is. Leg de band een eindje over elkaar en knip hem schuin door. Duw de band in de speciale plaksleuf, de beide einden precies tegen elkaar en de magneetzijde naar beneden. Plak over de las een stukje tape van een paar cm. Knip daarna met een schaar de overtollige resten tape af.
Hier een voorbeeld bij de TK14 uit de periode 1961--1966

Op de eerste foto zie je de plakpositie, net boven de inleggleuf voor de band
[image]

Een detailopname, links een bandreiniger, iets naar rechts de plakmal op het koppen deksel
[image]

En de uitleg

[image]


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum