Philips Geluidsband (Toestel of techniek)

door soundman2 @, Wouw, 20-11-2017, 17:34 (2342 dagen geleden) @ Tonmeister Henk †
Gewijzigd door soundman2, 20-11-2017, 17:49

Je kunt de band gewoon plakken met sellotape, maar dat vergaat na een aantal jaren. Het matte beschrijfbare documenten tape gaat ook goed en blijft langer goed.


Daar gaan we weer . Leg me eens uit waarom je niet speciaal daarvoor gefabriceerd plakband moet gebruiken ipv tape met een verkeerde maat wat het op de lange duur niet houd . Ik heb hier gemonteerde mastertapes liggen van meer dan 35 jaar oud , nog steeds niks mis mee .

De originele plaktape is overal op iedere hoek van de straat te koop. Bovendien zijn de plaksetjes alom wijd verbreid, jawel op het stort. Voor iemand die eens een band wil herstellen, voldoet de volop verkrijgbare tape uitstekend. Het zijn niet allemaal specialisten, voor wie alleen het allerbeste goed genoeg is.
Overigens is het aannemelijk dat de banden in een grijs verleden door de fabrikant wel met de juiste tape geplakt zijn, maar ook die laten gewoon los. Het heeft dus weinig zin om extra dure tape gebruiken. Het originele plakband dat de juiste breedte heeft, plakken is ook een secuur werkje, zodat het niet uitsteekt anders moet je alsnog gaan knippen of snijden.

Breekt de band ergens in het midden, dan de las schuin maken, om geen drop-out te krijgen.


Dit verhaal snap ik niet . De enigste manier om een drop out te krijgen bij een las is te knippen met niet anti magnetisch mes of schaar. En dan maakt het niet meer uit of een las haaks of schuin is .

Tja, daar kan ik niets aan doen. Een verticale las, die niet perfect aansluit op elkaar geeft in principe een korte onderbreking. Bij een schuin verlopende las gaat het ene deel van de tape over in het andere deel, waardoor onderbrekingen voorkomen worden.
Dat je dat niet weet, siert je niet. Ook zijn niet alle scharen magnetisch.

Een plakmal is niet nodig, met enige handigheid gaat het ook .


Zonder gaat het ook en dan aangeven dat er een "siersleuf" op meerdere recorders aanwezig is wat niks anders is dan een plakmal

Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig. Voor dat je stad en land afzoekt om een plakmal te vinden, is het soms handig als je weet dat die op diverse recorders gewoon aanwezig is.

Plak over de las een stukje tape van een paar cm. Knip daarna met een schaar de overtollige resten tape af.


En met dat afknippen gaat het dus in 99 % van de gevallen fout . Ik denk niet dat er in het gemiddelde huishouden een anti magnetische schaar aanwezig is , sterker nog : de gemiddelde detaillist weet niet eens wat dat is .

Waarom zouden scharen magnetisch zijn?In de meeste keukenlades , naaiboxen, naaimandjes en andere opbergruimtes liggen heel vaak geen magneten.
Als het al een probleem is, is dat bij de eerstvolgende opname over.

Ik denk dat dat plakken uit de hand best wel lukt. Dat het bij jou in 99% van de gevallen mislukt komt omdat je vermoedelijk niet handig genoeg bent en ook mijn bijdrage slecht gelezen hebt, cq wil afkraken. Je gaat je gang maar hoor. Ik sta tenminste met twee benen op de grond.


HC


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum