Philips Geluidsband (Toestel of techniek)

door Tonmeister Henk † @, Leeuwarden, 21-11-2017, 02:52 (2346 dagen geleden) @ soundman2
Gewijzigd door Tonmeister Henk †, 21-11-2017, 03:20

De originele plaktape is overal op iedere hoek van de straat te koop.

Als jij een fatsoenlijk stuk vlees wilt hebben moet je bij een goede slager zijn , dat is ook niet op iedere hoek van de straat te koop . Voor de plakband geld hetzelfde : even op Google kijken en als je dat goed doet kom je vanzelf bij bv. de MFB freaks shop terecht .

Overigens is het aannemelijk dat de banden in een grijs verleden door de fabrikant wel met de juiste tape geplakt zijn, maar ook die laten gewoon los. Het heeft dus weinig zin om extra dure tape gebruiken.

Ik ben in de bijna 40 jaar dat ik met tapes werk nog niet 1 exemplaar tegengekomen waarvan de aanloopstroken los laten , zelfs niet in het archief materiaal uit de 50ér jaren .

Breekt de band ergens in het midden, dan de las schuin maken, om geen drop-out te krijgen.


>Een verticale las, die niet perfect aansluit op elkaar geeft in principe een korte onderbreking. Bij een schuin verlopende las gaat het ene deel van de tape over in het andere deel, waardoor onderbrekingen voorkomen worden.

We zijn inmiddels weer beland in de niet relevante zaken , TS heeft het over het aanzetten van aanloopband , niet over bandbreuk . Bekijk je beide schrijfsels nog maar eens goed . In de bovenste heb je het over een drop-out die zou ontstaan bij een verticale las . Ipv te melden hoe die zou kunnen ontstaan heb je het ineens over een niet aansluitende verticale las die een onderbreking veroorzaakt . Je beweert dan dat dat voorkomen kan worden met een schuine las . Dit is pure flauwekul , een niet aansluitende las doet precies hetzelfde .

Waarom zouden scharen magnetisch zijn?In de meeste keukenlades , naaiboxen, naaimandjes en andere opbergruimtes liggen heel vaak geen magneten.

Weer een mi. onnozele opmerking die duidelijk maakt dat je niet weet wat een anti magnetische schaar is . Dit is gemakkelijk uit te leggen : het is een schaar die niet magnetisch kan worden omdattie antimagnetisch is . Als je knipt met een schaar die dat wel kan is de kans groot dat je schade toebrengt aan het patroon van de magneetdeeltjes op de band . Bij mij heeft dit geresulteerd in een "plop" op de plek van de knip .
Je hebt gelijk dat dit probleem bij een volgende opname verdwijnt , maar van een bestaande opname is die plop niet meer te verwijderen .

Ik denk dat dat plakken uit de hand best wel lukt. Dat het bij jou in 99% van de gevallen mislukt komt omdat je vermoedelijk niet handig genoeg bent en ook mijn bijdrage slecht gelezen hebt, cq wil afkraken. Je gaat je gang maar hoor

Over slecht lezen gesproken : ik heb nergens beweerd dat plakken uit de hand mij in 99% van de gevallen niet lukt, sterker nog : ik denk dat dat niemand met slechts 2 handen gaat lukken .....

Je beticht mij van het afkraken van je bijdrage . Het enigste wat ik doe is kritiek leveren op dingen die niet kloppen cq minder gewenst zijn . Het laatste is door anderen inmiddels ruim bevestigd .

Je geeft ook aan dat je de TS allen maar wou helpen , dat had ik ook al gedaan door hem de best mogelijke manier aan te bieden

HC

--
Nuntius Transmittendus !


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum