Nederlands Transistorforum

Terug naar het hoofdscherm
Toon alle berichten

Zwartlesje (Toestel of techniek)

door soundman2 @, Wouw, 07-03-2018, 11:41 @ pe1dpf
Gewijzigd door soundman2, 07-03-2018, 11:57

Nog belangrijker is, dat de amplitude gebruikt wordt voor de gesleutelde AGC in de TV toestellen. De AGC spanning wordt gemeten tijdens de aanwezigheid van de synchronisatiepulsen. De regeling is derhalve niet afhankelijk van de beeldinhoud.
Vroeger deden we antennemetingen op moeilijke plaatsen voor de Belgische zenders, dat moest bij voorkeur als er een testbeeld werd uitgezonden om goede waardes te krijgen.
Verstoring van de syncpulsen hoeft niet direct een probleem te zijn. Het hing een beetje van het fabrikaat af, hoe stabiel het beeld bleef bij storingen.
Philips had al vrij snel de zgn vliegwiel synchronisatie. Een groot vanggebied en als de zaak gesynchroniseerd was werden het houdgebied verkleind. Bij het wegvallen van de sync liep de synchronisatie nog een aantal perioden op dezelfde snelheid door.
Daarmee werd bijv voorkomen dat bij auto- of motorstoringen het beeld hinderlijke trekjes vertoonde, hoogstens nog heel kleine horizontale beeldsprongetjes. Philips blonk destijds uit in synchronisatieschakelingen. Zodra er enigszins zichtbaar signaal was, stond het beeld gelijk als een huis. Voor de monteurs die de schakelingen niet begrepen, was het vaak een crime om de schakelingen te repareren.

  403 keer gelezen

Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

Terug naar het hoofdscherm
43867 Reacties in 6398 Berichten, 492 Geregistreerde gebruikers
RSS Reacties  RSS Berichten
Software by my little forum and edited by Paul Brouwer
Powered by PhilipsRadios.nl