EEn floppy drive type EPSON SMD 1040-018 (Gezocht)

door loek @, Exloo (Drenthe), 25-03-2018, 12:53 (2218 dagen geleden) @ Maurice
Gewijzigd door loek, 25-03-2018, 12:55

Hallo Maurice,

Ik weet eigenlijk nog niet of de drive stuk is of dat het probleem in de floppy disk controller zit.

Bij het inschakelen gaan alle handelingen die met de drive te maken hebben goed.
Ik heb zelfs een nieuwe floppy kunnen formarteren en ook een kopie kunnen maken van een flop die er bij zat. Maar dan ineens stopt de werking en komen er bij nieuwe pogingen verschillende foutmeldingen zoals CRC error, Disk-time out, Disk error. Wel heb ik gecontroleerd of in dat geval de motor loopt.

Op internet is over problemen met de logicanalyzer (type HP1661A) waarin deze drive zit veel geschreven.

Vooral over de poging om een diskdrive zoals ze tot voor kort in een PC zaten te gebruiken. Het verschil zit hen dus in dat de originele drive geen aparte voeding stekker heeft en alles dus via de 34 pins connector wordt aangesloten.

Je zou verwachten dat buiten het verschil van wat connector aansluitpunten de interface signalen niet verschillen. Ook het format is normaal DOS DSDD.

Maar er is niemand geweest die uiteindelijk melde dat het gelukt was met een "oude PC drive". Wel was het iemand gelukt om een floppy disk emulator van het type HCX operationeel te maken. Maar ook daar was weer iets vaag over "wat draden wijzigen" .

Ik ben nu zelf een verloop schakeling aan het maken om een oude PC drive te kunnen uit proberen.

Helaas heb ik geen data gegevens kunnen vinden van de originele floppy disk van Epson type SMD 1000. De informatie hierover is dus nu bij elkaar gesprokkeld en daar kan nog een fout in zitten.

Dus als iemand data sheets heeft van het type Epson SMD 1000 (daar moet toch iets van zijn?)en eventueel van de bekende PC 3,25 inch drives dan zou ik daar ook erg mee geholpen zijn.

Als ik wat resultaat geboekt heb dan zal ik dit melden op het forum.

Met vriendelijke groet,

Loek


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum