EEn floppy drive type EPSON SMD 1040-018 (Gezocht)

door loek @, Exloo (Drenthe), 27-03-2018, 14:40 (2220 dagen geleden) @ Maurice
Gewijzigd door loek, 27-03-2018, 14:46

Hallo Maurice,

Ik heb inderdaad een verloop schema tussen de interface van de LA en een PC disk. Dus zijn ook de pen aansluitingen van de LA disk bekend, de meeste even nummers zijn één op één doorverbonden. Dit zal wel juist zijn omdat een PC drive wel geselecteerd wordt en ook de kop gaat zoeken. Echter bij twee pennen is iets vaags dit zijn pen 2 en pen 34. In het schema van de verloop interface is pen 2 van de LA verbonden met pen 34 van de PC drive. Pen 2 van de PC drive is niet aangesloten.

Ik heb geprobeerd een TEAC drive type FD-235HF 6391 via de verloopschakeling aan te sluiten. Maar steeds komt de melding DISK ERROR. Ook heb ik de verbindingen tussen de pennen 2 en 34 ook één op één doorverbonden.

Ik heb van de TEAC drive alle documentatie en daar in staat welke pen-functies je kan veranderen met jumpers. En daar stonden ook twee in die de functie van pen 2 en 34 veranderde.

Maar met al deze combinaties geen resultaat.

Zoals je zegt het lijkt iets op verlopen van een component. Maar waar in de drive of op het moeder board.

Ik heb de volgende test uitgevoerd:
Eerst de LA aanzetten zonder drive . Na een uur de LA uit en dan de drive aangesloten. En na opstarten komt direct de melding DRIVE ERROR. Dit zou dan toch kunnen wijzen op een fout in het moeder board (de floppy disk controller?)

Meestal als ik de analyzer na een dag weer aanzet leest hij wel de directory en komt later met deze error.

Het kan nu ook toeval zijn en dat toch de drive defect is. Ik heb nog een LA en ga deze aansluiten op alle pennen die actief zijn. Het moet toch lukken met een normale PC drive ook al is het maar het gedrag zoals dit nu gaat met de originele drive. Het zou natuurlijk een stuk makkelijker zijn als er gegevens waren van de EPSON drive SMD 1000. Ook op deze drive zitten een aantal jumpers.

Kortom wordt vervolgd.

Met vriendelijke groet,

Loek


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum