stereo signaal valt weg Tandberg TR 2055 (Toestel of techniek)

door Marotick ⌂ @, Huizen, 18-04-2018, 12:57 (2172 dagen geleden) @ soundman2

Ik heb het dus niet over een manier om iets te repareren door domweg de elco's te vervangen. Nee oude elco's zijn onbetrouwbaar en dienen te vervangen worden om in de nabije toekomst reparaties te vermijden.

Ik reviseer oude recorders en ik kijk niet eens of de recorder een defect heeft, de oude troep gaat er uit anders blijft zo'n machine op mijn werkbank staan want die oude condensatoren zijn zover van de oorspronkelijke waarde afgedwaald dat het apparaat het niet meer zo goed kan doen als oorspronkelijk bedoelt.
Wel meet ik iedere condensator op en als hij goed is dan is hij goed maar als hij meer dan 10% afwijkt dan gaat hij er uit. Als het audio betreft ook meteen de condensator in het andere kanaal.
Ik weet niet hoe oud het apparaat is waar het hier over gaat maar als het ouder dan 40 jaar is dan kan het geen kwaad om ook hier de oude meuk er uit te halen en te vervangen, anders blijf je bezig. De kwaal blijft waarschijnlijk overeind maar andere fouten zijn daarmee uitgesloten.
Een nieuw apparaat daarbij is het natuurlijk zinloos om op goed geluk onderdelen te vervangen, maar een bij een oud ding is het helaas noodzakelijk.

Jack Marotick


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum