Nederlands Transistorforum

Terug naar het hoofdscherm
Toon alle berichten

deksel knop gezocht (Gezocht)

door loek @, 01-07-2018, 12:39 @ franshack

Hallo,

Hierbij een totaal overzicht van dit meetapparaat. Het gaat om een PMG2 van Wandel und Golterman. De linker draaiknop is gelijk aan de Rechter waar dus de afdekplaat van weg is.

[image]


Voor de liefhebber:
Dit apparaat is bij KPN veel gebruikt (minimaal 40 stuks). Het is een zender en ontvanger in het bereik van 15 Hz tot 20 KHz. De zender kan handmatig ingesteld worden op frequentie maar hij kan ook sweepen in het hele bereik.
De zender heeft een zeer lage harmonische vervorming. De ontvanger kan tot -80 dB meten en zowel de zender als ontvanger zijn zeer nauwkeurig voor wat betreft het afgelezen niveau. Ook kan je er mee ingangsimpedantie meten en reflectie metingen doen tussen twee weerstand. Bijvoorbeeld tussen een bekende weerstand (ijk waarde) en een onbekende impedantie.
Kortom voor audio werkzaamheden is dit de meter. De fabrikant "WuG" staat bekend als een zeer degelijke bouwer en dat kan je ook zien hoe dit apparaat is opgebouwd.

Als je zo'n apparaat tegenkomt en de prijs is redelijk (meestal is de prijs veel hoger vaak boven 300 Euro)koop hem dan.


Met vriendelijke groet,

Loek

  237 keer gelezen

Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

Terug naar het hoofdscherm
43906 Reacties in 6401 Berichten, 492 Geregistreerde gebruikers
RSS Reacties  RSS Berichten
Software by my little forum and edited by Paul Brouwer
Powered by PhilipsRadios.nl