Nederlands Transistorforum

Terug naar het hoofdscherm
Toon alle berichten

schaub lorenz (Toestel of techniek)

door henkk56 @, 03-07-2018, 19:26 @ roell
Gewijzigd door henkk56, 03-07-2018, 19:36

Ik heb een nog redelijk werkend exemplaar,de meeste problemen zitten in de relaisprint,bij de mijne wil ik nog alle relaiscontakten schoonmaken,dat is een lastig karweitje,en de diverse elco's die daar voor de timing zitten domweg vervangen.
De eindcontacten voor de bandloop moet je nooit aan zitten,dan kan als je pech heb de band van de haspels worden losgerukt en daarna krijg je die nooit meer mooi vlak vast.
De terugspoelmotor heeft beslist een paar druppeltjes olie in ieder lager nodig en snaartjes kan je alleen maar opmeten en op het web zoeken.
De rest mag ook wel hier en daar een druppeltje olie.
De afslag voor het terugspoelen werkt met een lampje en LDR,de LDR is wel eens stuk dan spoelt hij terug tot de nooduitschakeling door het eindcontact en duurt het nogal lang voordat je na terugspoelen weer geluid krijg.
Dit is ook te herkennen aan dat het geluid wordt vrijgegeven terwijl de aanloopband nog langs de koppen loopt.
Het is een normaal gangbare LDR deze stuurt een van de relais.
[image]
(Uit de reclamefolder)
Iedereen die ik dit apparaat demonstreer is er redelijk verbaasd over,bij mij staat er behalve veel jaren 60 muziek(destijds opgenomen)ook nog een radioverslag waarin een Nederlandse club in 1970 de Europacup wint. :m:
Ik heb ook nog de stereo bouwpakket versie,op de een of andere manier is het geluid hiervan lang niet zo goed als het geluid van de mono versie.

Henk

  347 keer gelezen

Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

Terug naar het hoofdscherm
43834 Reacties in 6393 Berichten, 492 Geregistreerde gebruikers
RSS Reacties  RSS Berichten
Software by my little forum and edited by Paul Brouwer
Powered by PhilipsRadios.nl