Ontwerp testbeeldgenerator Deel 6 (signaalkwaliteit) (Toestel of techniek)

door soundman2 @, Wouw, 15-08-2018, 13:41 (2053 dagen geleden) @ Otto
Gewijzigd door soundman2, 15-08-2018, 13:45

Knap werk hoor.
Het videosignaal ziet er ook netjes uit, zonder overshoot etc. Nademodulator is er wel wat te zien, maar dat kan ook aan de ontvanger liggen.
In de jaren 80 heb ik de Philips PM5501 nagebouwd. Die kon je ook instellen met een referentiebalk 75% wit onderaan. Daarmee kon je de R G B amplitudes van een TV mee afregelen. Het ding heeft nog geen uP aan boord. De syncfabriek werd gebruikt in Philips studiocamera's en de modulator zat dan weer in semi pro video's. Het originele meetinstrument had geen interlinieƫring, het ic wat ik gebruikte wel, maar kon niet anders ingesteld worden. Leuk, op het originele schema stand voor het sync ic de aanduiding IC601, verder ook in de stukljst. Om te weten te komen wat er dan echt inzat, moest ik constateren dat op het echte ic ook IC601 stond. Daarna kreeg ik een soortgelijk ic uit de camerafabriek.
De kleurenmatrix is ook bijzonder, uitgevoerd met precisieweerstanden. Vervelend als in het schema een verkeerde waarde aangegeven wordt.
Helaas wordt het stukje electronica nooit meer gebruikt, omdat bij mij tv reparatie helemaal voorbij is. Zelfs de later verkregen PM5515 is door mij slechts een paar keer gebruikt.

[image]


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum