Mailwasher 2.0 (Toestel of techniek)

door soundman2 @, Wouw, 22-08-2018, 14:51 (2074 dagen geleden)
Gewijzigd door soundman2, 22-08-2018, 15:50

Al jaren gebruik ik mailwasher 2.0 als spam alerter voor de email. Het laat zien wat er bij de providers in de mailbox zit, zonder wat te downloaden. Je kunt dan eventueel aanvinken wat je met een mailtje wil doen
Geen vinkje, mail doorlaten
delete mail
delete mail + op de blacklist zetten
delete mail + blacklist + bounce.

De volgende keer vinkt het programma zelf de spam al aan. Je kunt dan eventueel de vinkjes weghalen.
Het werkt fijner als een spambox, die je iedere keer zou moeten controleren of er niet wat in verzeild raakt wat er niet in moest.
Sinds enige tijd werkt bouncing niet meer. Ik krijg daarbij het volgende bericht:

Failed to bounce message " titel van de mail" from "afzender" < afzender@provider.nl >(bounce4) Forged return address - no MX servers to receive the bounce could be resolved

Nu kan ik me voorstellen dat spammers een of ander niet bestaand adres opgeven, waardoor het bouncen mislukt. Maar nu mislukken alle bounces.
Ik heb zelf een bericht gestuurd en dat als spam aangemerkt en gebounced. Het staat dan netjes in de blacklist, maar ik krijg ook weer bovenstaande melding. In dit geval weet ik dus zeker dat de afzender bestaat.
Versie 2.0 is erg oud, maar de eenvoud van het programma is voor mij de reden om niet te updaten naar de laatste versie.
Zou het aan het OS kunnen liggen. Mijn pc voor de mail draait nog op XP. Door een trucje krijg ik nog wel de security updates, die bedoeld zijn voor de industrie etc.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum