Xp >W8.1>W10 (Computertechniek)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 20-10-2018, 12:37 (2009 dagen geleden) @ Bapaktua
Gewijzigd door Maarten Bakker, 20-10-2018, 12:45

Ik zou adviseren om het bij 8.1 te houden en niet naar 10 te gaan. Ten eerste omdat je het gewend bent (en anders kun je altijd classic shell installeren voor een Windows 7 menu). Ten tweede omdat Windows 10 te veel kans op ellende geeft als er weer eens een servicepack (grote update of creators update) binnen komt fietsen. Zowel de functionaliteit als de werking van hardware kunnen ongevraagd onder je vingers veranderen, de laatste keer zelfs inclusief verdwenen persoonlijke bestanden. Bovendien loopt de ondersteuning van 8.1 nog lang niet af. Tegen die tijd koop je dan een keer een nieuwe computer met Windows 12 of Linux.

Hoewel ik 10 opzich wel aan klanten lever op nieuwe hardware en bij upgrades op verzoek, heeft het bij mij bijna dezelfde status als overslaversie Vista (ooit 2 klanten en mezelf daarmee benadeeld waarna ik voorlopig weer XP ben gaan leveren).

Ik zou even moeten kijken hoe dat tegenwoordig met licenties is, maar die zijn geheid nog wel volledig wit of eventueel lichtgrijs te krijgen.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum