FruitAutomaat Razzle-Dazzle -update van aug2020 (Toestel of techniek)

door Cornelisjan @, Lunteren, 26-09-2023, 11:06 (215 dagen geleden) @ MarcelvdG
Gewijzigd door Cornelisjan, 26-09-2023, 11:28

Dat lijkt mij een redenatiefout. Het mag best door het toeval bepaald worden, zolang de kansen maar zodanig zijn dat de exploitant er gemiddeld geld mee verdient. Net als bij roulette bijvoorbeeld, daarbij betaalt de bank gemiddeld net even wat minder dan er wordt ingezet.

Goede morgen Marcel,

Je hebt me wel aan het denken gezet.
Roulette, een dobbelsteen e.d. zijn idd zolang er niets is gemanipuleerd, zuiver Randon.
Gooi je met een dobbelsteen heel veel keren dan zal er uiteindelijk evenveel keren 1, 2, 3, 4, 5 en 6 gegooid zijn. (wet van de grote getallen)

Ik ben even aan het googelen geweest en er ging een wereld voor mij open.
Er is namelijk heel veel wet-en regelgeving op dit gebied en ook een heel stelsel van allerlei benodigde vergunningen om een dergelijk apparaat te mogen exploiteren.
Ook op wiki kwam ik een interessant stukje tegen over soortgelijke automaten welke Maurice heeft:

*****
Om te kunnen spelen, moet men geld inwerpen of op een andere manier betalen. Voor dit geld krijgt men punten (credits) die recht geven op een aantal keren spelen. Een gokautomaat heeft drie of meer rollen met daarop verscheidene afbeeldingen. Wanneer een startknop wordt ingedrukt, of de hendel aan de zijkant van het apparaat wordt overgehaald, beginnen de rollen te draaien. Het is de bedoeling dat er twee of meer van dezelfde afbeeldingen op een rij komen te staan, volgens het winschema dat op de gokkast staat. Telkens als dit lukt krijgt de speler extra punten. Zo niet, dan gaat er één of meerdere punten verloren. Men kan doorspelen tot alle credits op zijn, of op een gegeven moment stoppen en de winst of het verlies nemen: de credits die men op dat moment heeft staan, worden dan uitgekeerd. Gokkasten bestaan tegenwoordig uit meerdere win-lijnen. Naast de klassiek 1-lijn, en 3-lijnen gokkasten zijn er varianten met 5, 20, 40 tot wel 100 win-lijnen. Een gokkast heeft altijd een uitkeringspercentage of RTP (Return to Player). Bedraagt het uitkeringspercentage bijvoorbeeld 95%, dan betekent er van elke ingelegde euro, € 0,95 aan prijzen uitgekeerd wordt. Het gaat over een percentage dat de gokkast over een lange termijn moet hanteren. Het zogenaamde huisvoordeel is 100% min dit percentage. Gokautomaten zijn veruit de grootste winstgenerator voor bijna elk casino, met een gemiddelde van 30 tot 50% of zelfs meer van de totale inkomsten.[1]
Het toevalskarakter van welk gokspel dan ook is niet te beïnvloeden, en op de lange duur zal men dus altijd geld verliezen. De gokautomaat met een hendel wordt soms "eenarmige bandiet" genoemd omdat hij op sommige spelers een verslavende werking heeft. Deze spelers stoppen soms pas als ze geen geld meer over hebben. Deze gokautomaten zijn vaak te vinden op kermissen.
De ‘rollen’ zijn op moderne machines vaak computeranimaties waarbij de uiteindelijke positie van de rollen niet mechanisch tot stand komt maar door een elektronische toevalsgenerator. Dit komt ook voor bij digitale fruitautomaten op goksites. Ook deze werken met computeranimaties in plaats van rollen.
*****

Maar je hebt gelijk het is uiteindelijk het RTP (Return to Player) die bepaald wat de expoitant verdiend.

Een speler (gokker) die in deze omgevingen geld wil verdienen moet vooral geluk en ook veel discipline hebben en na het winnen van de jackpot een tijdje niet meer spelen.
Maar ja bij een gokker brandt het geld altijd in de zak.

Groet,

Cor


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum