Di 24 okt - Radiocafé: Mini-, Micro- en Nano-Versterkers (3Bgn) (Algemeen)

door Gerard in Zeist ⌂ @, Zeist, 03-10-2023, 14:55 (212 dagen geleden)

Op dit forum hebben we al heel vaak versterkers besproken, bv. of kleine versterkers wel of niet goed klinken en hoeveel Watt je echt nodig hebt.
Je bent uitgenodigd om bij deze lezing in Driebergen de versterkertjes te komen beluisteren!

Titel: Mini-, Micro- en Nano-versterkers
Tijd: Dinsdag 24 oktober 2023 om 20 uur (inloop 19.30)
Locatie: Sporthal Hoenderdaal, Driebergen
Spreker: Gerard Tel
Diaserie: https://www.dropbox.com/scl/fi/hcoz85buuomt9j1fi1pry/MiMiNaVer.pptx?rlkey=d7oih1nqabpsgvibo4vwrrq...

Mini-, Micro- en Nano-versterkers:
We behandelen theorie, formules, meningen en bouw van versterkers aan de hand van de vraag: hoe klein kan een versterker worden gemaakt? De kleinste buizenversterkers zouden makkelijk in een walkman passen, maar transistor- of IC-versterkers zijn meestal nog kleiner en efficiënter. De afmeting van de schakelingen wordt zeer klein met ICs, en de dissipatie neemt af als klasse D wordt gebruikt.
Begrippen die uitgelegd worden: Klasse A, B, en D; opamp; rail-to-rail; formule voor maximaal vermogen; brugversterker. We bespreken, bekijken en beluisteren kleine versterkers die ik de afgelopen jaren heb gebouwd en gebruikt.

Voorbereiding? Meet eens hoeveel vermogen je in je luidsprekers stuurt wanneer je naar muziek luistert. Je mag naar Driebergen je favoriete muziek meenemen (USB stick) die je gebruikt om versterkers te testen, of je luidsprekers om te horen hoe die klinken op een microversterker.

[image]


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum