het lijkt hier wel een computerforum... (Computertechniek)

door ffeilers @, Breda, 05-04-2024, 00:29 (25 dagen geleden) @ Mans Veldman

Hallo Dirk,

Ik denk dat je mijn bericht verkeerd geïnterpreteerd hebt, ik bedoelde juist te zeggen dat men over het algemeen op de tegenwoordige computerfora weinig meer weet over deze oude 8088 en 8086 computers. Juist hier op het transistorforum is er nog veel kennis van oude(re) techniek aanwezig, ook oude computertechniek.

Ik ben zelf begin jaren '80 in de automatisering terecht gekomen en vind het leuk op dit forum over oude computers te lezen, brengt altijd weer herinneringen boven...

m.vr.gr. Mans

Dat is ook precies mijn reden om mij weer in het oude te verdiepen.
Veel herinneringen komen boven.
Ben nu bezig met het installeren van een windows 95 op een pentium II pc.
Knap lastig om alles aan het werk te krijgen, drivers voor de diverse hardware.
Heb nu inmiddels alles werkend, behalve om toegang tot het internet te krijgen.
Netwerk kaart eindelijk met de juiste driver aan het werk, met winipcfg gecontroleerd en dat is ook in orde, maar de explorer van win95 wwerkt niet, en ik heb voor nu daar nog geen oplossing voor gevonden.

Terugkomend op mijn vraag over de drives van 360kb en 1.2mb deze voeren nog verder terug naar inderdaad 8088 tijdperk. Inmiddels heb ik wel dergelijke drives aan het werk gekregen maar verschillende systemenn en vershillende procedures maken het niet makkelijk eveneens als ook de drives zelfs nog al verschillend kunnen zijn om te configureren. Wel een leuke uitdaging.

mvg
Frans


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum