Niet alleen verzamelen… (Algemeen)

door ruudam @, Utrecht, 24-04-2024, 00:36 (12 dagen geleden) @ Maurice

Leuk verhaal, al volg ik niet alles, zoals van de Rechten.
Een plaatje van Drs P - Heen en Weer is gewoon algemeen geregeld, daarvoor wordt jaarlijks een bedrag betaald.
Het plaatje zelf hebben ze ongetwijfeld bij Rijnmond in de computer en kunnen ze zo ophalen.

Met AVID kan je heel snel monteren, zeker al je het gewend bent.
Maar zo'n repo blijft vaak haastwerk, dus knap dat ze het zo kunnen maken.

(Ik wa soms wat stout, Drs P Heen en Weer draaide ik tijdens een live actua uitzending bij de WereldOmroep dat grotendeels over de overstromingen in Zuid Limburg, vd rivieren dus, ging
De technicus had m precies getimed voor de pips (tijdsein) zodat de "ondergang" precies voor de piepjes uitkwam. Op de redactie vonden ze het niet zo gepast.......)

Bij de moord Fortuin.

Er was dus een persconferentie op het politie bureau van Hilversum gepland.
Daar was van alles en iedereen van de pers bij, uiteraard ook RTL en NOS. Deze zouden live gaan. De mensen hadden alles ingericht en geïnstalleerd beneden in de hal. Dat was makkelijk met het uitrollen van de kabels naar de wagens buiten. (er was nog geen glasvezel, het was dus SNG, de satelliet dus). Maar toen wilde de hoofdcommissaris (Mw Berndsen?? heeft nog in de Kamer gezeten) toch naar boven naar de ruimte waar altijd de PC's werden gegeven. Want dat vond ze makkelijker, prettiger. Groot protest dus van de jongens, mijn maatje/camera man maakte nog de opmerking dat dit dus was wat Fortuin bedoelde ...... Het werd even ijzig stil. Gelukkig kon het dan toch beneden in de hal.
Wij werkten dus voor AP, ik moest met een Boom (Hengel) het geluid oppikken, nog pijn van in mn gewrichten. Om je nek hangt dan een mixerje, met koptelefoon aansluiting dus je hoort wat je doet. De mixer is met kabel verbonden met recorder geloof Betacam in die tijd.

Tijdens het verhaal vd politie chef merkte ik al zenuwachtig gedoe op, en al snel werd duidelijk dat NOS en RTL geen geluid hadden, nogmaals zij waren live. Maar dat was dus ook niet door hun opgenomen .....
En ik had het wel, ik weet gek genoeg niet meer of ze het geluid van ons nog hebben overgenomen, er was wel een verzoek.

(Ja zo lees je nog s wat op een eenvoudig transistor forum)

Het verhaal is nog wat meer.

We draaiden op de set van mn beste vriend Leo, maar die set moest ik ophalen in Utrecht. Want hij draaide op een geleende set al toevallig in Hilversum. Ik had die dag een eetafspraak bij hem. Dus ik was al onderweg (ook vanuit Utrecht).
De spullen snel in de auto geladen, en zal je net zien, de tank bijna leeg. Shit
Dus onderweg naar Hilversum tanken, op dat BP station vlak na afslag Utrecht Noord.
Hoorde ik later dat paar uur daarvoor Pim Fortuin en zn chauffeur daar ook waren geweest om snacks te kopen, onder weg naar Hilv 3.....

Na het politie bureau gingen we naar het Mediapark, dat volledig was afgesloten, er viel niets meer te draaien. Natuurlijk wilde we naar de parkeerplaats waar Fortuin was vermoord, ik kon dat blindelings vinden want ik had voorheen vaak wat gedaan voor Hilv 3. Maar helaas, we kwamen niet verder dan de bloemenzee voor de hoofdingang MP.

Inmiddels waren de AP verslaggevers gearriveerd uit Brussel in hun busje. Daarin de beelden bekeken en vertaald naar Engels, en politieke achtergrond uitgelegd.

Het was inmiddels nacht geworden en we rijden met 2 auto's achter elkaar naar Soest om de geleende set terug te brengen. Onder weg luister ik naar 648 BBC Worldservice, en ja hoor, Pim weggezet als een echte fascist, ergerlijk.
We rijden Soest binnen, en Flits Flits, allebei op de foto wegens iets te hard rijden, midden in de nacht om 3 uur, niemand verder op de weg......ja dit is Nederland, regels zijn regels, met mensen en omstandigheden hebben we niets te maken.

Gelukkig werden we goed opgevangen door de collega in Soest, die extra lang was opgebleven.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum