simulatieprogramma (Computertechniek)

door Bredero @, Vlaanderen, 13-05-2016, 22:26 (2877 dagen geleden)

Gezocht maar nog niet gevonden,bestaat er een simulatieprogramma voor radiobuizen ?

simulatieprogramma

door kris ⌂ @, Gent, België, 13-05-2016, 22:33 (2877 dagen geleden) @ Bredero

dag Wilfried,

Je vraag is niet helemaal duidelijk.

Maar als je applicaties bedoelt die een elektronische schakeling simuleren aan de hand van R,C,L, Transistoren, diodes etc dan is het antwoord ja. Daar zitten ook buizen in. en je kan je eigen component met karakteristieken altijd toevoegen. Zelf gebruik ik zulke programma's niet (ik doe het nog steed met het hoofd :-) ) maar het kan wel.

groeten

Kris

simulatieprogramma

door Bredero @, Vlaanderen, 13-05-2016, 22:38 (2877 dagen geleden) @ kris

Hallo Kris, bedankt voor je snelle reactie. Je omschrijving is wat ik zoek maar is dit te downloaden van internet ?

simulatieprogramma

door kris ⌂ @, Gent, België, 13-05-2016, 22:43 (2877 dagen geleden) @ Bredero
Gewijzigd door kris, 13-05-2016, 22:45

absoluut.

bedoel je gratis of betalend?

zelf ben ik echt geen specialist aangezien ik ze niet gebruik, maar google bvb eens op multisim of Fritzing... kijk ook eens bij circuits online. daar staat een lijst van de meest populaire programma's en de freewares en (gelimiteerde) gratis versies..

je kan nog een nachtje doorgaan.. :-)

groeten

Kris

simulatieprogramma

door Ben Koehorst @, Maartensdijk, 14-05-2016, 00:17 (2877 dagen geleden) @ Bredero

LTspice IV is een gratis te downloaden simulatieprogramma, zie http://www.linear.com/designtools/software/

Het wordt wereldwijd (vooral professioneel) toegepast, maar de beperking zit in de bijgeleverde bibliotheken. Die bevatten vrijwel uitsluitend modellen van de producten van producent Linear Technology. Maar in de afgelopen jaren kwamen op het internet steeds meer modellen van andere componenten beschikbaar, ook buismodellen. Door te zoeken met bv Google kom je meerdere bronnen op het spoor, bv Duncanamps. Als je op termijn voldoende ervaring met de software hebt opgedaan kan je ook zelf modellen gaan ontwikkelen. De simulator is uitermate krachtig en kent op zichzelf nauwelijks meer beperkingen.

Enkele professionele gebruikers hebben vorig jaar een introductiecursus gegeven voor de Tube Society groep van Menno van der Veen. Als je er zelf mee aan de slag wilt zal je veel tijd moeten investeren om het onderwerp onder de knie te krijgen. Ik werk er sedert een half jaartje vrij intensief mee, maar ik heb nog steeds niet alle mogelijkheden onder de knie.

Een kwalitatief goed lesboek is "De LTspice IV simulator" van Gilles Brocard.

--
M.v.g
Ben

simulatieprogramma - een voorbeeld

door Ben Koehorst @, Maartensdijk, 14-05-2016, 07:58 (2876 dagen geleden) @ Ben Koehorst

Bijgaand voorbeeld toont een eenvoudige balansversterker. De totale versterking is door de tegenkoppeling via R1 en R2 ingesteld op 10x. Er zijn verder geen maatregelen getroffen om de crossover vervorming te beperken. Het ingangssignaal is een sinus met een amplitude van 1 Volt en een freq van 1 KHz. Het uitgangssignaal heeft dus een amplitude van 10 Volt. De figuren tonen achtereenvolgens het schema en een simulatie in de vorm van het bodediagram en een fourier analyse.
.
[image]
.
Helaas wordt het beeld door de forumsoftware nogal verminkt. De resolutie is in werkelijkheid vele malen hoger.
.
[image]
.
[image]
.

--
M.v.g
Ben

simulatieprogramma

door Piet van der Pol @, 14-05-2016, 07:54 (2876 dagen geleden) @ Bredero

Dag Wilfried,

Zoek eens op PSpice. Daarmee heb ik vroeger - in de professionele versie - veel buisschakelingen gesimuleerd. Misschien zijn ze ook te downloaden.

Piet

P.S.: Ik heb nog een gesimuleerd schema, maar om dat hier te plaatsen, dat lukt niet. Door de compressie van dit forum wordt het slecht leesbaar.

simulatieprogramma

door Bredero @, Vlaanderen, 14-05-2016, 19:50 (2876 dagen geleden) @ Piet van der Pol

Hallo Piet, ik heb intussen het programma LTspice IV op mijn pc staan en een aanvang genomen met de studie :-), het zal wel een tijd duren om er degelijk te kunnen mee werken maar ik neem de uitdaging aan.Ik ga PSpice toch ook eens bekijken. Bedankt iedereen om mij zo vlug op weg gezet te hebben, ik denk dat ik nu een tijdje verder kan :-)

powered by my little forum