HP Laserjet 2600 reparatie (Computertechniek)

door soundman2 @, Wouw, 27-05-2015, 09:27 (3263 dagen geleden) @ Roland Huisman

Mensen bedankt voor de reacties :-)
De printer gaat voorlopig weer een kleurrijke toekomst tegemoet :-D
Toch leuk dat zo'n geavanceerd modern apparaat zo simpel te maken is...

Groeten, Roland

Heel mooi, dat je de printer weer gerepareerd hebt en in dit geval achteraf een goed herstelbaar probleem.
Het is ergerlijk dat je een printer weg gooit, omdat hij het niet meer doet. De gewone huis tuin en keukenprinters kun je niet meer laten repareren vanwege de lage nieuwprijs en kennelijk is het repareren van een wat duurdere printer ook niet meer de moeite. Of je wordt getild, og er is niemand die er nog verstand van heeft.Dat houdt in dat er jaarlijks miljoenen apparaten de kliko ingaan met een klein of zelfs geen defect. Geen defect, bijvoorbeeld door een bedienings- of installatiefout.
Verder vind ik het persoonlijk een kwalijke zaak dat een printer die nog lang niet einde levensduur is, vaak vrijwel onbruikbaar wordt, als je een nieuwe pc met nieuwe software koopt. Er zijn gewoon geen drivers meer voor die dan nog goed werken. Waarom niet de bestaande driver gebruiken met uitbreidingen voor nieuwe functies. Het nieuwe operatingsysteem kan dan zelf wel uitzoeken welk stuk erbij gekomen is.
Brussel bemoeit zich werkelijk overal mee, zelfs met de diameter van een beschuitje.
Feitelijk kunnen ze zich beter bemoeien met dergelijke zaken. Het voorkomt tonnen chemisch en elektronisch afval, als printers langer gebruikt kunnen worden.
Waarom moet elke nieuwe printer andere inkt of toner cassettes hebben?
Waarom zijn de inktdoosjes niet altijd los van de printkoppen en gelijk voor alle printers? Complete voorraden nieuwe inkt cartridges verdwijnen in de vuilnisbak bij de aanschaf van een nieuwe printer, omdat de oude cartridges niet compatibel zijn.
Zelfs als de fabrikant vindt dat je te lang met een cartridge doet, blokkeert hij deze, omdat de fabrikant zogenaamd de printkwaliteit niet kan garanderen.
De gebruiker is best in staat om te oordelen of zijn drukwerk goed genoeg is.
Zo, die frustratie is er ook weer uit:-D
Soundman2


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum