HP Laserjet 2600 reparatie (Computertechniek)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 27-05-2015, 10:22 (3263 dagen geleden) @ soundman2
Gewijzigd door Maarten Bakker, 27-05-2015, 10:26

Dat inktdoosjes niet bij alle merken los zijn, heeft ook met het onderhoud van de printkoppen te maken. Als je de inkt vervangt en niet de kop, neemt het verstoppingsrisico van de kop toe en dan sta je weer met alcohol of met water en zeep te knoeien, of de printer gebruikt nog wat extra van je dure inkt om de kop door te spoelen (dat doet hij met cartridges trouwens ook, maar hopelijk wat zuiniger).

Voor incidentele gebruikers is het systeem van de cartridge opzich prima, maar de kosten per pagina zijn relatief hoog en het aanbrengen van een chip die meetelt net wat je doet vaak natuurlijk wel smerig spel, precies zoals je zegt.

Ik ben zelf wat inkt betreft al lang geleden gestopt met tobben en gebruik uitsluitend nog laserprinters. Tonercartridges zijn ook wel voor elke printer verschillend maar in principe onbeperkt houdbaar. De printer waarschuwt dat hij bijna leeg is maar print wel gewoon verder.

P.s. Helemaal mee eens; Brussel (dat zijn wij) zou beter duurzaamheidsrichtlijnen kunnen uitvaardigen dan gloeilampverboden.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum