Schema Philips D2243 gevraagd (Gezocht)

door soundman2 @, Wouw, 29-11-2016, 09:11 (2713 dagen geleden) @ Eleen
Gewijzigd door soundman2, 29-11-2016, 09:22


Dan kan ik misschien weer bromvrij naar de ultra, ultra, ultra langegolf luisteren:

Welke stations zijn er te horen tussen 2,3 en 7,3 kilohertz ??? :-D

Eleen

Dat een fabrikant dat over het hoofd ziet en laat doorgaan. OC1 is echt korte golf. Waarschijnlijk Chinese produktie, daar valt het niet op. Hetzelfde verschijnsel zie je ook in gebruiksaanwijzingen die in China gemaakt en vertaald worden

Het brommetje wat TS hoort zou best wel eens zijn oorzaak kunnen vinden in een minder goede adapter, waarvan de elco's minder goed of gewoon te klein zijn.
Die ongestabiliseerde dingen geven bij een kleine of geen belasting, soms wel de dubbele spanning af. Je kunt wel wat spanning verliezen zonder probleem. Het is daardoor mogelijk om in een van de aders van de adapter een weerstandje op te nemen, iets tussen 10 en 100 Ohm. Je hebt dan extra filtering.
Edit:
De radio heeft een ingebouwde netvoeding, dus een losse slechte adapter kan het niet zijn. Rest alleen het meten van de rimpel op de voedingsspanning. De meeste audio ic's zijn daar overigens tamelijk ongevoelig voor. Een extra mogelijkheid is het strooiveld van de trafo. Op een gestab. voeding hoor je geen brom volgens TS. Ik neem aan dat de interne voeding dan losgekoppeld is. Door in die situatie de trafo van netspanning te voorzien kun je horen of het strooiveld de oorzaak is. Een andere oriëntatie van de trafo kan dan nog wat oplossen, maar meestal is dat fysiek niet mogelijk.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum