Wij DAB DAB DAB.....Digitale radio dus (Toestel of techniek)

door Pieter Vos @, 22-08-2014, 18:10 (3553 dagen geleden)

Wij DAB DAB DAB?

Inleiding.

Op dit en andere radio fora is DAB radio al diverse malen aan de orde geweest. Ook ik werd nieuwsgierig wat digitale radio technisch inhoudt c.q te bieden heeft. In deze forum bijdrage een stuk theorie over digitale radio en daarnaast de bespreking van een door mij aangeschafte DAB+ radio.

Zelf heb ik nog maar kort geleden kennis gemaakt met DAB radio, zowel in theorie als in de praktijk. Dit artikel is dan ook vooral bedoeld als introductie voor degenen die ook nieuw zijn aangaande digitale radio maar al wel een en ander weten van analoge radio (AM en FM).

Mijn belangstelling voor digitale radio heb ik enerzijds vanwege de techniek. Ook bestaan er plannen de radio op de FM band in 2023 in Nederland helemaal af te schaffen ten gunste van DAB. Persoonlijk vind ik dat te betreuren.

Daarnaast ben ik kritisch met betrekking tot het programma aanbod van de Nederlandse digitale radio. Dat aanbod blijkt bij DAB qua diversiteit niet echt veel beter dan op de FM band. In de loop der jaren heb ik echter geleerd dat de invloed van het individu op de massa media, op wie hieraan vormt geeft en welke inhoud radio, televisie enzovoort gaan krijgen, erg beperkt is. Daarom heb ik besloten aan DAB ook weer niet al te veel aandacht, tijd en geld aan te besteden.

Met vriendelijke groet, Pieter Vos.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum